Avocado

Tit er man nødt til at købe et helt net med avocadoer, selvom man kun skal bruge to, og ofte bliver de modne samtidigt, og så skal de bruges relativt hurtigt. Brug dem til at lave guacamole, det kan ikke kun bruges til nachos og tacos, men til tilbehør til mange slags mad, til at smøre i en sandwich, og til at dyppe chips, brødstænger eller grøntsagsstænger i. Og det kan godt holde 2 dage i køleskabet. Min opskrift på guacamole stammer fra en af min mands kollegaer, der kommer fra Mexico. Det er super simpelt.

guacamole

Ingredienser

Pr. avocado skal du bruge:

1 tomat af mellemstørrelse eller ½ stor

1/4 løg (jeg bruger rødløg, men alm. kan bruges)

Lidt coriander

Lidt citron- eller limesaft for at avocadoen ikke bliver brun

Hvis det skal være stærkt, kan man komme lidt frisk grøn chili i.

Jeg kommer også lidt salt i, men det var ikke med i den oprindelige opskrift.

Fremgangsmåde

Mos avocadoerne med en gaffel, og finhak alle de andre ingredienser. Rør det hele sammen. Man kan også komme det hele i blenderen, men så bliver det brunt.

avocadomad

Tip: En anden måde at bruge avocado på er, at dekonstruere guacamolen og komme den på en skive rugbrød. Mos avocadoen og smør det på rugbrød, top med tomat og løg i skiver og dryp med limesaft og drys med salt og peber. Det smager godt, også på ristet franskbrød faktisk, eller prøv at komme æg eller laks på også. Ellers bruger jeg meget avocado i salater, for det er tilstrækkeligt fedtet til, at man ikke behøver dressing, hvis man har nok af det i. For mere inspiration til salater, se her. Prøv også avocado til en omelet.

omelet

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One thought on “Avocado

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *