Brownie

For mig består en brownie kun af 5 ingredienser: Mørk chokolade, smør, æg, sukker og hvedemel. Men man kan selvfølgelig også komme nødder i. Jeg bruger ikke en opskrift, for det er så nemt at huske hvor meget der skal i af hver, det er nemlig lige dele af de 4 første og så det halve i mel. Så nu skriver jeg det ned for første gang:

Ingredienser

200g mørk chokolade

200g smør

200g sukker

2 store æg (hvis de er små, så tag 3)

100 g hvedemel

Evt. 1 dl grofthakkede valgfri nødder

Fremgangsmåde

Smelt smør og chokolade sammen, dette kan gøres i mikroovnen på 30-40 sekunder (pas på det ikke brænder) eller i en skål over et varmt vandbad. Pisk æg og sukker, og vend mel og chokolade/smørblandingen i (og evt. nødder også). Hæld dejen i en smurt form på ca. 20×20 cm eller en lille springform. Bagetiden er individuel, da det er forskelligt hvor fugtig eller gennembagt man kan lide sin brownie. Jeg bager den i ca. 20-25 min. ved 180 grader. Hvis den er meget fugtig, har den godt af en tur i køleskabet, inden den kan skæres ud.

208F9271-EBEA-4511-8D44-C093C147E15E

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *