Chokolademousse er nemt at lave, hvis bare man er lidt forsigtig. Det her er mit bud på en klassisk chokolademousse, med tips til at pifte den op.
Ingredienser (4-6 personer)
100 g mørk chokolade 70% (eller 120 g mørk chokolade 60%)
3 æggeblommer
1,5 spsk sukker
2 æggehvider
1,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Smelt chokoladen i en skål over en gryde med varmt vand (der må ikke komme vand op i chokoladen), eller i mikroovnen (pas på det ikke brænder på). Lad det køle en smule af, inden du rører æggeblommer og sukker helt ud i det. Pisk æggehviderne stive og vend lidt af dem i chokoladeblandingen, inden du forsigtigt vender resten af dem i, for ikke at slå luften ud. Pisk fløden til skum, og vend også den forsigtigt i. Stil moussen på køl i et par timer, til den er fast. Den kan holde sig ca. 3 dage i køleskabet, men den kan også fryses ned. Serveres med et drys kakao og en lille klat flødeskum. Server gerne nogle syrlige frugter eller bær til.
Tip: Kom kornene fra en lille stang vanilie eller revet skal fra ½ appelsin i sammen med sukkeret. Eller opløs en lille smule instant kaffe i lidt vand (eller brug en lille skefuld stærk kaffe) og kom i sammen med æggeblommerne. Eller brug lidt likør i stedet for kaffe. Man kan også vende chokoladesykker i til sidst, eller drysse med nøddekrokant, som laves ved at smelte sukker på en pande, røre nødder eller mandler i, hælde det på bagepapir og hakke det, når det er koldt.