Elises chokoladerisengrød

InstagramCapture_9493c0e9-64dc-4cee-b690-857b60e50525

For et par uger siden lavede min datter denne dessert, fordi hun fik en idé om at blande 4 ting hun elsker, nemlig risengrød, mørk chokolade, hindbær og flødeskum. Jeg lagde billedet ud på Instagram og Facebook, med spørgsmålet om, om opskriften skulle på bloggen, og der var en, der svarede ja, så her kommer den:-)

Ingredienser

Risengrød af ½ l mælk, 1,25 dl grødris, 1,25 dl vand og lidt salt

50 g mørk chokolade

evt. ½ stang vanille

1 lille bakke friske hindbær eller 1 lille pose frosne

2 spsk sukker

Flødeskum til servering (kan udelades, hvis man synes, det bliver lidt vammelt)

Fremgangsmåde

Kog risengrøden, se hvordan her. Kog evt. vanillestangen med, så får man al smagen med, og det er nemt at klemme kornene ud som en lille tube bagefter. Dette trick bruger jeg også, når jeg koger risengrød til ris a’la mande, det er noget jeg har lært af min storesøster. Når risengrøden er færdig, kommes chokoladen i og smelter helt ud under omrøring. Hindbærrene kommes i en kasserolle, sukkeret kommes i, og det koges op under omrøring. Vanillen kan i stedet kommes heri. Server en stor klat risengrød med hindbærsovs på og evt. en klat flødeskum.

Resterne

Denne grød bliver meget stiv, når den bliver kold, og den smager ikke så godt. Den er heller ikke god at varme op igen, men den er til gengæld super lækker som klatkager, se hvordan man laver dem her. Man skal nok ikke putte citronskal i, men både vanille og hakkede nødder/mandler er godt. Man skal røre godt i grøden inden man kommer ingredienserne i, da den som sagt er meget stiv.

 

De næste 2 uger holder jeg igen sommerferie, så der kommer ikke de sædvanlige onsdagsindlæg, men måske kommer der nogle tilfædige indlæg, hvis jeg finder på noget. Denne gang har jeg nemlig køkken og internet.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *