Flødekartofler

Flødekartofler! Det er virkelig retro, men det smager bare så godt. Det er ikke noget, jeg laver så tit, men når vi virkelig skal have noget lækkert, så står den på flødekartofler. Man er vel barn af 1980’erne. Her er min opskrift, som jeg selv laver det, inspireret af hvordan min far laver det. Opskriften er til et stort fad, fx et lasagnefad.

Ingredienser

Ca. 1 kg kartofler

1 hakket løg

1,5 dl kogende vand med en opløst bouillonterning

3-4 dl piskefløde

Salt og pebern

Revet ost (gerne nogle rester)

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i ultra-tynde skiver. Læg dem i et jævnt lag sammen med det hakkede løg i fadet. Drys med salt og peber. Hæld bouillonvandet over, og fyld op med fløde, til det næsten går op til de øverste kartoffelskiver i fadet. Drys revet ost over, og kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30-45 min. Stik en kniv ned i midten, og mærk om kartoflerne er møre, og fløden er blevet tyk. Hvis osten er ved at blive for mørk, og kartoflerne ikke er møre endnu, kan man komme et lag sølvpapir over, indtil det er færdigt, for at osten ikke brænder.

Tip: Man kan komme porre og/eller gulerødder i skiver i fadet sammen med kartoflerne, eller erstatte nogle af kartoflerne med jordskokker. Man kan også presse et fed hvidløg eller 2 i bouillonvandet, inden det hældes i.

Resterne smager godt koldt næste dag, eller kan fryses ned og genopvarmes.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *