Grønkålschips (og bønnefritter)

Jeg plantede grønkål i min have i foråret, og har har haft glæde af det hele sommeren og efteråret, og det fortsætter. For grønkål er en af de eneste grøntsager, der sagtens kan tale frost og bliver stående om vinteren. Og så er den supersund. Man kan lave mange forskellige ting af det, grønlangkål, stuvet grønkål, hakket i en hønse- eller oksekødssuppe eller min favorit: rå, finthakket som salat med appelsin, æble, løg og valnødder med en honning- sennepsdressing. Men det er svært at få børnene til at spise det, og min søn spiser ellers næsten alt. Det gode er så, at man kan få grønkål til at smage som chips. Og så vil de gerne spise det.

groenkaal2

Ingredienser

Friske grønkålsstilke

Olie (jeg bruger olivenolie, men andet kan også bruges)

Salt

Fremgangsmåde

Pluk grønkålen af den grove midterste stilk, den skal ikke bruges, men gem den evt. til at koge suppe på. Fordel grønkålsbladene på en bageplade med bagepapir, dryp dem med olie og drys med salt. Sæt dem i en 100 grader varm ovn i 45 min. Så er de sprøde som chips og smager af olie og salt.

groenkaal-paa-plade groenkaalschips2

Tip: Man kan også lave bønnefritter af blancherede grønne bønner (haricots verts). Brug samme fremgangsmåde som ovenfor, men de skal have højere varme (180-200 grader) i meget kortere tid. De skal blive brune og sprøde. Man kan sagtens bruge frosne bønner direkte fra posen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *