Gulerodsboller

Jeg har set, at der er mange på Instagram, der laver sådan nogle gulerodsboller, som jeg kan huske fra halvfemserne. De kalder dem gulerodsbrud, men ligegyldigt hvad man kalder dem, er de gode, og jeg havde da helt glemt dem. Så  dem skulle jeg da lave igen. Så her kommer min opskrift:

Ingredienser til ca. 10-12 stk.

En portion af min dej til Burgerboller, med en lille smule mere mel i, end der står. Mælken kan godt skiftes ud med vand.

1 æg

2 groftrevne gulerødder

1 dl solsikkefrø (eller nogle andre frø/kerner man har liggende)

Fremgangsmåde

Lav dejen efter opskriften, og lad den hæve første gang. Dejen tages herefter direkte ud på køkkenbordet, hvor der laves en fordybning i den. Kom solsikkefrø og revne gulerødder i og knæk ægget ud i også. Fold dejen indover med en paletkniv eller dejskærer, mens du hakker det sammen på kryds og tværs, indtil det hele er fordelt og dejen nærmest ligger i små klumper. Skær det i ca. 10-12 stykker og læg dem på bagepapir på en bageplade. Det er lidt porøst, men bare tryk det let sammen med fingrene. Lad dem hæve i 45 min., og bag dem derefter i ovnen ved 225 grader i ca. 12 min. De er færdige, når det lyder hult, når man banker dem i bunden. Hvis de er blevet tørre efter et par dage, kan de varmes 5 min. ved 200 grader, så er de som nybagte igen.

30D3DF7E-82F3-462C-8A9E-17F888D999C6E639B560-CE6F-4D90-B738-5B9AB6D60096E5A9B37D-85D2-441B-AC7E-8D2F6FD8A64A35ACDF7C-FE89-4B70-9C17-719A12F1E78D4F381142-7936-4B91-8DB0-AA68DC89C58510232E20-9336-4106-8B95-099328D45126

Madspildstip: Prøv at udskifte gulerødderne med andre rodfrugter, de bliver flotte med rødbede. Eller prøv fx med græskar. På den måde kan man bruge det, man har liggende tilbage i grøntsagsskuffen. Jeg har også prøvet at udskifte gulerødderne med 100 g grofthakket mørk chokolade, det var også lækkert. Jeg tror også det ville være godt med rosiner eller anden tørret frugt.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *