Hjemmelavet flødeis

is

Hjemmelavet is er faktisk nemt at lave, og alligevel bliver gæster altid imponeret over det. Min mor lavede det ind imellem, fx til nytårsaften. Når vi så skulle spise den, var den altid stenhård, fordi vi glemte at tage den ud af fryseren i tide. Det skal man lige være opmærksom på med hjemmelavet is, den skal tages ud, lidt før man skal spise den, for ellers er det ikke til at skære i den.

Denne opskrift på flødeis, eller parfait med et fint ord,  er god, for den kan laves både med og uden ismaskine, og der er kun 3 ingredienser i. Derudover kan man putte de smage i, man har lyst til, eller hvad man lige har liggende i køkkenskabet. Denne portion passer til 4 personer hjemme hos os.

Ingredienser

½ l piskefløde

4 æggeblommer

3 spsk. sukker

evt. fyld eller smag, se nedenfor

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Hvis der skal vanille, kanel, ingefær eller instant kaffe i, anbefaler jeg, at det bliver pisket med i æggesnapsen. Pisk fløden meget let, den skal stadig kunne hældes ud af skålen. Hvis man ikke har ismaskine, skal man piske fløden lidt mere, men ikke så den er helt stiv. Vend flødeskummet i æggesnapsen. Hvis der skal fyld i, vendes det i nu, hvis man ikke har ismaskine. Hvis man har ismaskine, skal man vente med at komme fyldet i, til isen er kørt på maskinen. Nu kan isen enten kommes i fryseren i en lukket beholder, og for at undgå for mange krystaller og få en god konsistens, skal man røre i den hver 20. minut, til den er fast og stivnet. Det tager nogle timer. Eller man kan køre den på ismaskine, det tager ca. ½ time på min maskine, men ismaskiner er forskellige. Når den er færdig, har den konsistens som en fast softice, og du kan hurtigt vende dit fyld i. Undgå at isen smelter. Man kan servere den med det samme, hvis man godt kan lide blød is, eller man kan komme den i fryseren, så den stivner mere.

Forslag til fyld/smag (ca.  50-100 g fyld)

Hakket chokolade

Hakkede nødder/mandler

Bær eller hakket frugt

Knuste småkager

Vanille, kornene fra en stang, eller udskift noget af sukkeret med dit hjemmelavede vanillesukker

1 tsk. instant kaffe

Revet marcipan – kan kommes i både før og efter massen kommer i maskinen. Hvis man kommer det i efter, får man en marmoreret effekt.

Pistaciemasse – kan kommes i både før og efter massen kommer i maskinen. Hvis man kommer det I efter, får man en marmoreret effekt.

Karamelstykker

Flydende caramel – kan kommes i både før og efter massen kommer i maskinen. Hvis man kommer det I efter, får man en marmoreret effekt.

Hakkede lakridser

Lakridssirup -kan kommes i både før og efter massen kommer i maskinen. Hvis man kommer det I efter, får man en marmoreret effekt.

1 tsk. kanel eller ingefær

Nougat stykker

Frugtmos eller syltetøj – kan kommes i både før og efter massen kommer i maskinen. Hvis man kommer det i efter, får man en marmoreret effekt.

Smeltet chokolade: Man smelter man chokolade i en skål over en gryde med varmt vand, der må ikke komme vand eller damp i chokoladen. Det skal køle meget ned, inden man vender det i ismassen, men skal selvfølgelig stadig været flydende. Det skal vendes i inden man kommer massen i maskinen. Hvis man vil have en marmoreret effekt, skal man bruge en kold chokoladesovs, som blandes i massen efter det har været i maskinen.

Smeltet nougat, se smeltet chokolade. Kan kommes i både før og efter massen kommer i maskinen. Hvis man kommer det i efter, får man en marmoreret effekt.

 

Udfra de ovenstående forslag kan man se hvilke typer fyld, der skal i hvordan og hvornår, så find selv på flere spændende smage :-)

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

3 thoughts on “Hjemmelavet flødeis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *