Kanelbrød

Sådan et blødt og snasket kanelbrød er altså bare lækkert. Dette er en luksusversion, i forhold til dem, især min storesøster tit bagte, da vi var teenagere, bla. fordi jeg kommer marcipan i remoncen, hvilket gør det ekstra snasket. Det kan man selvfølgelig udelade, hvis man ikke har det.

Ingredienser

En portion af dejen til min adventskrans, se den her.

100 g smør

100 g sukker

50 g marcipan (kan udelades)

1-2 spsk kanel

Fremgangsmåde

Når dejen er hævet, rulles den ud på bagepapir i et rektangel, hvis korte side passer med længden på din franskbrødsform. Rør smør, sukker, marcipan og kanel sammen til en jævn masse. Det er nemmest hvis smørret er blødt, og marcipanen er revet. Smør det ud på dejen, men stop et par cm før kanten af den ene korte ende. Rul dejen sammen som en roulade fra den “fyldte” korte ende, og rul ned mod den ende, hvor du stoppede med remoncen før kanten. For billeder og tricks til hvordan det gøres nemmest, klik her.

Kom rullen i brødformen med sammenføjningen nedad, og klip dybe snit på skrå ned i den, og vip snipperne til hver sin side. Se hvordan på videoen i dette indlæg: adventskrans. Man kan også bare lægge den som en stang på bagepapir, hvis man ikke har en brødform. Dette kan afkorte bagetiden lidt.

Hvis man synes det er for svært, kan man bare skære en dyb ridse midt i brødet på langs. Det var det vi gjorde, da vi var yngre.

Hæver en time under viskestykke, og bages i ovnen ca. 25-30 min. ved 200 grader.

Lad det køle af, og pynt det evt. med glasur af vand og flormelis. Skær først i det, når det er kølet af, ellers skvatter det sammen.

kanelbrød råkanelbrød bagt

kanelbrød færdigtkanelbrød færdigkanelbrød

Tip: Hvis man udelader marcipanen, men gerne vil have det mere snasket, kan man lægge et lag kagecreme oven på eller under remoncen, enten fra pulverbrev, eller hjemmelavet, ligesom man gør med kanelstænger. Opskrift på vanillekagecreme her.

Prøv med andet fyld end kanelremonce, se forslag her.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *