Knækbrød

Der har været utroligt stille på bloggen i sidste uge. Dette skyldes, at jeg har haft influenza. Men nu er jeg altså tilbage og vil give jer opskriften på nogle knækbrød, der er lavet af frø og kerner – helt uden mel. De er inspireret af Susy Grundahls Chiaknækbrød fra hendes bog Retrokuren. Men jeg synes selv, jeg bla. har gjort dem lettere at lave, og jeg har lavet dem til en resteopskrift, hvis man har mange forskellige frø og kerner og nødder liggende uden at bruge dem særlig tit. De er supersunde, og mine børn elsker dem også.

kerneknækbrød

Ingredienser

1,5 dl hørfrø, chiafrø eller en blanding

4,5 dl blandede frø, kerner og nødder, fx sesamfrø, græskarkerner, mandler, solsikkefrø, hassselnødder, valnødder mfl.

2 dl vand

1 lille æg

lidt salt

Fremgangsmåde

Hak de største kerner og nødderne/mandlerne, man kan også bruge mandelmel. Læg alle frø og kerner i vandet og lad det stå i ca. 20 min. Bland herefter salt og æg i og rør det godt sammen. Spred blandingen ud på et en bageplade, med et stykke bagepapir på, i et jævnt tyndt lag ved hjælp at en bagespatel eller bagsiden af en ske. Skær med en kniv ca. 12 stykker. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. De skal være gyldne og sprøde, når de er færdige, og kan herefter brækkes i de stykker man har forskåret.

 

NB. Der kommer ikke noget indlæg på fredag, da jeg holder påskeferie.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *