Muffins bagt med æblemos

Nu starter æblesæsonen, så jeg har fundet på en ny måde at bruge nogle af dem på. Jeg plejer at lave æblemos af alle de æbler, der ikke bliver spist, og som ligger og bliver lidt bløde og rynkede. Så fryser jeg det ned i portioner på fx 2 dl, så man kan tage den mængde op, man skal bruge. Se opskriften på æblemos under dette æbletema fra sidste år: Æbler. Men nogle gange har jeg så en masse mos i fryseren, som ikke er blevet brugt. Jeg har derfor fundet på nogle muffins, bagt med æblemos i stedet for sukker og væske, de bliver dejligt bløde, og børnene kan spise dem til hverdag, som morgenmad, i madpakken eller til eftermiddag. Her kommer opskriften:

Ingredienser til ca. 10 stk

2 dl æblemos

2 æg

2 dl havregryn

2 dl hvedemel (lidt af det kan udskiftes med noget grovere)

1 tsk bagepulver

½ tsk kardemomme

2 spsk neutral olie

Evt. korn fra ½ stang vanille, hvis der ikke er vanille i æblemosen

Til at drysse ovenpå: 1 tsk kanel blandet op i 1 spsk sukker, sukkeret kan undlades, men det giver et godt knas. Man kan alternativt drysse med en god sprød müsli og 1 tsk kanel.

Fremgangsmåde

Alt, undtagen det der skal drysses på, blandes i en skål, og røres til en ensartet masse. Dejen fordeles i ca. 10 muffinsforme, og drysses med kanel, kanelsukker eller müsli og kanel.

De bages i ovnen ved 225 grader i ca. 13-15 min. Husk at ovne er forskellige, så tjek om de er færdige ved at stikke et spyd eller en strikkepind i midten af en af kagerne. Hvis der ikke hænger dej ved, er de færdige.

TIP: Disse muffins kan fryses ned.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

4 thoughts on “Muffins bagt med æblemos

    1. Hej Susanne, jeg er ked af at du blev skuffet. Nu er det jo sådan en slags “sunde” små brødmuffins, så jeg er da nysgerrig på hvad du troede de ville smage af? Æblemosen er kun brugt som væske og sødemiddel (og ikke som smag), som beskrevet i teksten til opskriften.
      Mvh. Sofie

  1. Så fik jeg prøvet opskriften med nogle af mine glas med hjemmelavet æblemos. Super nem og overraskende lækker og blød. Jeg tilføjede lidt hakket æble i dejen, da jeg havde et par æbler som skulle bruges, og det virkede super fint. Jeg er klart fan af en smule kanelsukker på toppen inden bagning. 🙂

    Måske afhænger det af hvor sød ens mos er, men jeg synes det færdige produkt har en fin sødme, som er meget kærkommen efter julens tunge og søde sager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *