Muffins bagt med æblemos

Nu starter æblesæsonen, så jeg har fundet på en ny måde at bruge nogle af dem på. Jeg plejer at lave æblemos af alle de æbler, der ikke bliver spist, og som ligger og bliver lidt bløde og rynkede. Så fryser jeg det ned i portioner på fx 2 dl, så man kan tage den mængde op, man skal bruge. Se opskriften på æblemos under dette æbletema fra sidste år: Æbler. Men nogle gange har jeg så en masse mos i fryseren, som ikke er blevet brugt. Jeg har derfor fundet på nogle muffins, bagt med æblemos i stedet for sukker og væske, de bliver dejligt bløde, og børnene kan spise dem til hverdag, som morgenmad, i madpakken eller til eftermiddag. Her kommer opskriften:

Ingredienser til ca. 10 stk

2 dl æblemos

2 æg

2 dl havregryn

2 dl hvedemel (lidt af det kan udskiftes med noget grovere)

1 tsk bagepulver

½ tsk kardemomme

2 spsk neutral olie

Evt. korn fra ½ stang vanille, hvis der ikke er vanille i æblemosen

Til at drysse ovenpå: 1 tsk kanel blandet op i 1 spsk sukker, sukkeret kan undlades, men det giver et godt knas. Man kan alternativt drysse med en god sprød müsli og 1 tsk kanel.

Fremgangsmåde

Alt, undtagen det der skal drysses på, blandes i en skål, og røres til en ensartet masse. Dejen fordeles i ca. 10 muffinsforme, og drysses med kanel, kanelsukker eller müsli og kanel.

De bages i ovnen ved 225 grader i ca. 13-15 min. Husk at ovne er forskellige, så tjek om de er færdige ved at stikke et spyd eller en strikkepind i midten af en af kagerne. Hvis der ikke hænger dej ved, er de færdige.

TIP: Disse muffins kan fryses ned.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *