Nem aspargessuppe

Asparges er i sæson lige nu, sæsonen er kort, så lad os bruge dem, mens de er her. Aspargessuppe er nemt og lækkert, det er faktisk bare at koge nogle asparges i bouillon og blende det. Men her kommer nogle tips til at gøre den lidt lækrere og mere smagfuld.

Ingredienser

1 liter vand med 2 terninger/spsk grøntsagsbouillon i (for mere smag, udskift 1 dl af vandet med hvidvin, eller smag til med citron eller vineddike)

500 g  grønne asparges (man kan også bruge hvide eller en blanding)

3 store spsk creme fraiche 38% (fløde eller flødeost kan også bruges)

Salt og peber

Evt. krydderurter som timian eller oregano

Til servering: croutoner og purløg

Fremgangsmåde

Skær eller knæk den nederste del af aspargesene af, hvis du bruger hvide, skal de også skrælles. Skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i bouillon og vin. Det tager ca. 10 min, lidt længere hvis man bruger de hvide. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, eller hæld den op i en blender, kør, og hæld den tilbage i gryden. Kom crème fraiche (eller fløde/ost) i og rør til suppen er cremet. Smag til med salt, peber og krydderurter. Serveres med croutoner og hakket purløg til at drysse på toppen.

Tip: Vil du lave dine croutoner selv, så er der opskrift her. Genialt hvis du alligevel har lidt tørt brød liggende.

Suppen kan fryses, hvis der er rester.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *