Ny bog om hjemmelavet kosmetik og rengøringsmidler

“Naturlig skønhedspleje – Håndlavet uden kemi – til krop og hjem” er lige udkommet, den er skrevet af Nina Amanda Hjort Jensen og Pia Brixved. Nina går jeg til pilates med, så jeg har ventet længe på, at bogen skulle udkomme, da jeg har vidst, den var på vej. Den passer perfekt til min gør-det-selv- og brug-hvad-du-har-mentalitet.

Der er mange grunde til, at man skulle lave flere ting selv fra bunden, man undgår skadelig kemi, man sparer penge og man belaster miljøet mindre. Men det tager selvfølgelig lidt tid, som man må prioritere. Men så er det jo godt, at vi er nogle, der synes, det er sjovt at lave ting selv, og få at vide, hvad forskellige ting rent faktisk er lavet af. Det er de samme ting, jeg går ind for i køkkenet, og jeg har da også nogle få ting jeg fra køkkenet, som jeg fx bruger på huden, eksempelvis urtete som fodbad og ansigtsspray og resterne af kransekagemassen som håndscrub, som jeg også har nævnt i de tilhørende blogindlæg. Men denne bog er en rigtig god håndbog, som rummer opskrifter på alt fra læbepomade og deodoranter til skurecreme og toilet-rense-bomber.

Bogen er delt op i to afdelinger, én til kroppen med kosmetik og én til hjemmet med bla. rengøringsmidler, som titlen også antyder. Men før man går til opskrifterne, er der en oversigt over grundingredienserne,  og det er rigtig godt, for det kan jo være, at det ikke er alle råvarerne man kender i forvejen, og så får man også et indtryk af, hvad og hvor mange ingredienser man skal bruge, og hvor enkelt det egentlig er. De fleste af råvarerne kan man få i de store supermarkeder, andre skal man i Matas/helsekostforretninger for at få, så det er ting, der er nemme at få fat på. Og der er oven i købet råvarer man måske kan hente lige ude i sin egen have, eller allerede har i sit køkken. Ellers lever vi jo i en tid, hvor man stort set kan skaffe alt over internettet. Man får også at vide, hvor man kan købe emballage til produkterne og tips til genbrug, ikke bare af emballagen, men også af fx gamle slidte lagner.

Opskrifterne er enkle og nemme, de er inddelt i sværhedsgrader, men det ser ikke ud til, at der er noget af det, der overhovedet er svært. Nogle af opskrifterne er endda udstyret med en QR-kode, man kan scanne med sin telefon, og så får man en video, hvor man kan se, hvordan det skal gøres. Hver opskrift kommer med tips til anvendelse og genveje til fx at erstatte eller udelade bestemte produkter. Hvis I vil prøve en af opskrifterne, ligger opskriften på læbepomade her, den er fra Go´Morgen Danmark, da Nina i januar var derinde for at vise hvordan man laver den.

Det er en bog jeg helt sikkert kommer til at bruge i fremtiden, og jeg glæder mig til at afprøve nogle af opskrifterne. Jeg er sikker på, at selvom man ikke lige får brugt alle opskrifterne, er den det hele værd. Alt i alt er bogen meget gennemført.

Man kan følge Nina på Facebooksiden Kireipure.

 

P.S. Der kommer ikke noget blogindlæg i næste uge, da jeg er på vinterferie uden internet.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *