Papmaché

Forleden dag ville min datter lave papmaché, som hun havde prøvet at lave for mange år siden i børnehaven. Så vi fandt tapetklister og aviser frem og gik i gang. Det var også mange år siden, jeg sidst havde lavet papmaché, og det er egentlig underligt, for det er altså rigtig sjovt. Og kun fantasien sætter grænser. Denne gang blev det til en luftballon. Hvis du også vil lave papmaché, kommer fremgangsmåden her:

luftballon

Du skal bruge:

Strimler af avispapir (så bliver de gamle aviser også brugt til noget, og det er gratis)

Tapetklister (hvis du ikke har det, kan man også bruge hobbylim, der er blandet op med vand 1:1)

En pensel

Et medie at klistre papmachéen på (her har vi brugt en ballon der er pustet op. Man kan også bruge en plasticflaske eller en æske mm.)

Maling til at dekorere med

Fremgangsmåde

Pensl klister på ballonen, sæt et stykke avis på og kom klister henover det igen. Fortsæt med stykke efter stykke af avispapir på denne måde, de skal overlappe hinanden i lag på lag. Sørg for at knuden på ballonen er fri (hvis man bruger en ballon, altså). Fortsæt til der er et godt tykt, solidt lag af papmaché. Så skal den tørre 1 døgn, til man er sikker på, at den er fuldstændigt gennemtør. Hvis man bruger en ballon, kan man her punktere den ved knuden og herefter fjerne den. Så er det bare med at male og dekorere, som man har lyst til.

Flere ideér

Hvis man gerne vil lave et dyr, kan man lave ben og snude af dutterne på æggebakker. Man klistrer dem på efter det første lag papmaché og fortsætter bare med lag på lag henover dem. Man kan lave ører af pap og sætte dem på, på samme måde. Og man kan lave den til en sparegris ved at skære et hul til mønter i ryggen på den.

Plasicflasker kan blive monstre, hvis man skærer et langt snit i flasken og holder den åben med tape, inden man kommer papmaché på, så får den en stor, uhyggelig, åben mund. Husk at komme papmaché over den skarpe kant.

Det er virkelig god beskæftigelse for børn på en lang regnvejrsdag.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *