Pirogger

At lave pirogger er en rigtig god måde, at få brugt sine rester på. Man kan nemlig bruge næsten alle sine middagsrester, men også rester af grøntsager og pålæg fra køleskabet. Og så kan de bruges både til aftensmad, frokost, madpakke og skovtur. Og de kan også fryses ned. Det er en genial resteret. Sådan gør du:

Ingredienser til 8 stk.

En portion af denne pizzadej

Ca. 600-800g fyld, skåret i mindre stykker, gerne en blanding (det kan fx være alle tilberedte grøntsager eller kartofler, rå grønsager som tomat eller peberfrugt, rå grøntsager der lige får en hurtig tur på panden eller i kogevandet hvis det er rodfrugter/spinat/kål/løg/porrer, frosne optøede grøntsager som fx ærter og majs, alle slags tilberedt kød fx kylling, steg , bøf eller frikadeller, en rest kødsovs der drænes lidt hvis den er for våd, kogte æg, pålæg, salsa og/ eller alle slags ost.)

Salt, peber, krydderier/krydderurter efter smag

Evt. æg til pensling

Fremgangsmåde

Når dejen har hævet, deles den i 8 stykker, som formes til boller. De rulles ud på et meldrysset bord, til en diameler på ca. 15-20 cm. Man kan også købe færdiglavet pizzadej, og stikke den ud med en skål på ca. samme diameter. Der kommes der en håndfuld af fyldet på midten, og så folder man den ene halvdel over fyldet, og trykker kanten sammen med en gaffel eller en finger. Hvis dejen ikke vil sætte sig sammen, kan man fugte kanten med lidt vand. De efterhæver i 10 min. Man kan pensle dem med æg for en flot blank overflade, men det behøver man ikke. Jeg gør det, hvis jeg alligevel har et halvt æg, eller en æggeblomme til overs fra noget andet. Kommes i ovnen ved 225 grader og bager ca. 15-20 min.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *