Når man køber pitabrød, er de, efter min mening, enten tørre og billige eller gode og dyre. Men det er faktisk rigtig billigt og nemt at bage dem selv, helt friske og lækre. Og det tager kun lidt over 1 time fra start til slut. Og så er de gode til at fylde med rester fra nogle af de andre dage i løbet af ugen, fx kødrester, kødsovs, kylling, æg, tun, pesto, dressing og grøntsager af alle slags.
Ingredienser 10 stk.
20 g gær
3 dl vand (lunkent)
1 tsk salt
450 g hvedemel (100 g kan skiftes ud med en grovere meltype)
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt og mel. Dejen æltes godt sammen, enten med dejkrog i røremaskinen i 5 min. eller i hånden i 10 min.
Lad dejen hæve i 45 min.
Del dejen i 10 lige store dele, som hver trilles til en bolle, der rulles helt fladt ud til en cirkel på ca. 12 cm i diameter. Hvis det klistrer, så brug lidt mel.
Læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hvile i 5 min.
Bag dem ved 225 grader i 10 min.
Det er vigtigt at ovnen er brændende varm, for ellers danner der sig ikke så nemt den luftlomme, som pitabrød skal have.
Lad dem køle lidt af, før de skæres eller klippes op, og fyldes med det ønskede fyld.
Opbevar dem i en plasticpose når de er kolde, hvis de ikke skal bruges med det samme. Ellers bliver de tørre.
Hvis nogen undrer sig over, at der mangler et indlæg fra sidste uge, så skyldes det, at jeg i sidste uge havde migræne, og derfor ikke kunne lave et indlæg.




