Stegt flæsk

Stegt flæsk med persillesovs er, for mig, en god efterårsret, men jeg kan bedst lide det, hvis flæskestykkerne er helt sprøde. Det er ikke en ret, vi får så tit, og det er heller ikke en ret, jeg har fået der hjemme som barn, så det er faktisk min svigermor, der lærte mig, hvordan man får flæsken sprød. Tricket er, at vælge flæskestykkerne så tynde som muligt, højest en 1 cm, og så lave dem i ovnen på en rist. Og persillesovs lærte jeg at lave i skolekøkkenet i 7. klasse. Den har jeg så tilføjet lidt bouillon gennem årene, for ekstra smag.

Ingredienser

Tynde flæskeskiver

2 spsk smør

2 spsk mel

4 dl mel

½ bouillonterning

En potte eller et bundt persille

Salt og peber

Kogte kartofler og dampede grøntsager til servering

flaesk-i-ovn

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 grader, jeg bruger varmluft. Tag risten ud, og læg flæskeskiverne på den. Drys med salt og peber. Sæt risten i ovnen med en bageplade med bagepapir under, til at opsamle det fedt, der drypper ned. Det tager ca. 40-45 min. før flæsken er sprød, og de skal gerne vendes undervejs. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle på, det opsuger fedt. Persillesovsen laves, når der er 10 min., til flæsken er færdig. Smelt smørret i en kasserolle, og kom melet i. Lad det stege i ½ min. og kom bouillonterning i, og svits det hurtigt med. Kom mælken i, og kog det op under omrøring. Kom den hakkede persille i, når sovsen er tyknet, og smag til med salt og peber. Server straks til flæsk, kartofler og grøntsager.

persillesovs

Tips:

Kog kartofler i en stor gryde med rigeligt vand, og put grøntsagerne i de sidste få min. Så sparer man opvask og energi, ved at bruge samme gryde.

Det opsamlede fedt (hvis det ikke er brændt) kan blandes med forskellige frø, og kommes i en kop. Når det er stivnet, kan den sættes ud til fuglene om vinteren.

Hvis man har købt persille med jord i en potte, kan man om foråret og sommeren plante jordstumpen med den afklippede persille ud i sit bed, og så vil der vokse ny persille op efter et stykke tid.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *