Vafler med creme fraiche

Jeg har altid creme fraiche til overs. Og når datoen udløber, er det med at finde ud af, hvad det skal bruges til. Jeg havde længe tænkt på, at lave nogle grove belgiske vafler, så den bøtte creme fraiche, jeg havde i køleskabet, og som var udløbet, kunne da fint komme i vaffeldejen. Og resultatet blev så godt, at jeg vil dele opskriften med jer her.

Ingredienser til 7-8 stk.

2 store æg

200 g creme fraiche (jeg brugte 18%, men mindre kan også gøre det. Hvis man bruger 38%, kan man droppe smør og tilføje et par spsk mælk mere)

½ dl mælk

25 g smeltet smør

3-4 spsk sukker

1 tsk bagepulver

175 g mel (jeg brugte halvt hvedemel/halvt groft mel, men man kan sagtens kun bruge hvedemel, eller skifte lidt af melet ud med havregryn)

½ tsk kardemomme, vanille eller kanel, og/eller reven skal af ½ citron eller appelsin. (jeg brugte kardemomme, vanille og citron, men man vælger bare det, man bedst kan lide)

Evt. fedtstof og perlesukker til vaffeljernet

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker skummende, og rør resten af ingredienserne i. Varm vaffeljernet op, og pensl det evt. med fedtstof. Det behøver man ikke i mit vaffeljern, det kommer an på, hvilket ét man har. Hvis man vil have belgiske sukkervafler, drysser man ca. ½-1 tsk perlesukker ned i jernet, inden man kommer dejen i. I mit vaffeljern passer det med 2,5 spsk dej med top til hver vaffel. Jernet lukkes, og vaflerne bager i ca. 4,5 min. Hold øje med dem, det kan være, de skal have længere eller kortere tid i dit jern. De skal være lysebrune.

Velbekomme!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *