Æggesalat

Her i påskeferien fik jeg lavet årets første æggesalat. Da jeg var barn, kaldte vi det for æggekarse, hvorfor ved jeg ikke, men det smagte så godt, både på rugbrød og i sandwich. Og så er det så nemt at dyrke karse i vindueskarmen. Man tager bare noget vat, gør det vådt og lægger det i en lille flad skål eller lignende. Så drysser man bare karsefrø i, husker at vande det hver dag, og få dage efter har man karse. Karsefrø kan lige nu købes i de fleste supermarkeder.

Her kommer opskriften på min æggesalat. Opskriften er lavet pr. æg, så kan man bare gange op alt efter hvor mange æg, man laver det af.

æggesalat

Ingredienser

1 æg

2 spsk. god mayonnaise

1 lille tsk. sennep ( jeg bruger Dijon)

1/4 tsk. karry

1-2 spsk. karse

salt

Fremgangsmåde

Ægget skal koges til det er hårdkogt. Jeg kommer det i vandet, mens det er koldt, koger det op med vandet og giver det 8 minutter, 9 hvis det er stort. Køl det af i koldt vand. Man kan herefter hakke det med en kniv eller brug det nemme trick: kom ægget i en æggedeler og del det, først på den ene led, vend det og del det en gang til på den anden led. Så får man æg i små tern. Herefter er det bare at blande det godt med alle de andre ingredienser. Hvis man først skal bruge det senere, skal det opbevares i køleskabet i en lukket beholder, her kan det holde sig et par dage.

Tip: Man kan skifte karse ud med finthakket purløg eller forårsløg i en mindre mængde. Men så får man ikke den karakteristiske karsesmag.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *