Her i påskeferien fik jeg lavet årets første æggesalat. Da jeg var barn, kaldte vi det for æggekarse, hvorfor ved jeg ikke, men det smagte så godt, både på rugbrød og i sandwich. Og så er det så nemt at dyrke karse i vindueskarmen. Man tager bare noget vat, gør det vådt og lægger det i en lille flad skål eller lignende. Så drysser man bare karsefrø i, husker at vande det hver dag, og få dage efter har man karse. Karsefrø kan lige nu købes i de fleste supermarkeder.
Her kommer opskriften på min æggesalat. Opskriften er lavet pr. æg, så kan man bare gange op alt efter hvor mange æg, man laver det af.
Ingredienser
1 æg
2 spsk. god mayonnaise
1 lille tsk. sennep ( jeg bruger Dijon)
1/4 tsk. karry
1-2 spsk. karse
salt
Fremgangsmåde
Ægget skal koges til det er hårdkogt. Jeg kommer det i vandet, mens det er koldt, koger det op med vandet og giver det 8 minutter, 9 hvis det er stort. Køl det af i koldt vand. Man kan herefter hakke det med en kniv eller brug det nemme trick: kom ægget i en æggedeler og del det, først på den ene led, vend det og del det en gang til på den anden led. Så får man æg i små tern. Herefter er det bare at blande det godt med alle de andre ingredienser. Hvis man først skal bruge det senere, skal det opbevares i køleskabet i en lukket beholder, her kan det holde sig et par dage.
Tip: Man kan skifte karse ud med finthakket purløg eller forårsløg i en mindre mængde. Men så får man ikke den karakteristiske karsesmag.
