Endnu en af min datters grøntsagssupper. Denne suppe kan laves af ting, man allerede har hjemme i skabene, hvis man altså, som jeg, altid har dåsetomater, løg og bouillon i skabene.
Ingredienser
Olie
1 løg
2 dåser tomater
1 bouillonterning/ 1 spsk fond
vand
evt. 1 fed hvidløg
evt. oregano, basilikum eller persille, tørret eller frisk
evt. fløde, cremefraiche eller mascarpone
Salt og peber
Fremgangsmåde
Hak løget og steg det i olien. Tilsæt hvidløg (hvis du har det) og bouillonen. Hæld derefter dåsetomaterne i og hæld halvt op med vand i dåserne og ryst dem forsigtigt, så alt tomatsaften bliver skyldet ned i vandet. Hæld vandet i suppen. Lad suppen koge op og tilsæt krydderurter efter smag og blend herefter suppen glat med en stavblender eller kom den op i en glasblender. Man kan også lade være med at blende den, hvis man ikke har en blender. Så vil jeg anbefale at man bruger hakkede dåsetomater eller tomatpassata. Smag til med salt og peber. Afslut suppen med en sjat fløde eller en klat crème fraiche eller marscarpone, hvis man har det i køleskabet. Man kan også spise suppen uden, den bliver bare så dejlig cremet af det.
Spis suppen med brød til, brug evt. denne opskrift.
NB. På fredag vil der ikke komme et nyt blogindlæg da jeg holder vinterferie.
