Kødsovs

Hvad gør man med resten af kødsovsen fra i går, hvis der ikke er nok til aftensmaden igen? Hvis man ikke har mulighed for at spise det til frokost, kan man enten fryse det ned, hver gang man har en rest, og så varme resterne op sammen, når der er nok, eller man kan hælde en dåse tomater i resterne for at få nok til en portion mere. Men man kan også lave en helt ny ret ud af det.

spaghetti     tortilla

Om det er ægte bolognese eller almindelig dansk kødsovs er lige meget, alle slags kødsovs kan bruges.

Man kan varme resterne af den, krydre den med paprika, chili, spidskommen og krydderurter , eller hvad man nu foretrækker at krydre med, og bruge den som fyld i tacos, tortillas, madpandekager og pitabrød sammen med salat, tomat, avocado, peberfrugt, salsa mm. Hvis der ikke er nok tilbage til at bruge til fyld, kan man, når man varmer den, rive nogle grøntsager ned i kødsovsen for at få den til at strække længere. Det kan fx være gulerødder eller squash. Og så kan man tilføje lidt extra tomatpuré også. Husk at det ikke må blive for vådt, så er det svært at bruge som fyld.

Min egen favorit er at lave resten af kødsovsen om til chili con carne. Så steger jeg et hakket løg og evt. et fed hvidløg og en revet squash (eller en anden grøntsag fra bunden af køleskabet) i lidt olie i en gryde og tilføjer kødsovsresten og en dåse hakkede tomater. Derefter dræner jeg vandet fra en dåse bønner eller to, alt efter hvor stor portionen skal være, og hvor meget kødsovs der var tilbage og kommer dem i gryden og krydrer med frisk eller tørret chili og evt. røget paprika eller spidskommen. Man kan også stege bacon i tern sammen med løget i starten, så får man den røgede smag på den måde.

God fornøjelse med at bruge resterne!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One thought on “Kødsovs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *