Når jeg tænker på sommersuppe, så tænker jeg på bøgerne om Snøvsen. Der er en fru Blomme, der tror, at Snøvsen er en gulerod og er ved at skære ham i stykker, for at komme ham i sin sommersuppe, som hun laver hele sommeren. Den består af alle de grøntsager man kan få om sommeren. Min sommersuppe er en spinatsuppe, så den er noget mere enkel, til gengæld får den en flot grøn farve, og kan både spises varm og kold. Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser
Olie eller smør
1 løg
Evt. 1 fed hvidløg
1 stor pose frisk spinat, eller 3 af de små poser med babyspinat. (En pose frossen spinat kan også bruges.)
1 liter vand
1 bouillonterning eller 1 spsk koncentreret fond
Salt og peber
½ – 1 dl kokosmælk eller fløde
Evt. krydderurter
Fremgangsmåde
Skyl spinaten. Hak løget og steg det klart i olie eller smør i en stor gryde. Pres eller hak hvidløget (hvis man vil have det i) og kom det med ned i gryden sammen med spinaten og bouillonterningen. Når spinaten er faldet sammen, kommes vandet i, og det koger i 5 min. Tilsæt kokosmælk eller fløde, og blend suppen helt glat. Smag til med salt og peber. Suppen serveres straks, eller køles ned i køleskabet. Man kan sagtens spise resten kold næste dag direkte fra køleskabet, men den kan også varmes op, den skal bare lige op at koge igen. Den kan også fryses ned.
Man kan evt. tilsætte forskellige krydderurter på toppen efter smag, kvarte hårdkogte æg eller små kødboller.