Vi har altid mange gulerødder liggende, så min mand spurgte, om jeg ikke kunne lave en gulerodskage, men med noget andet på end den flødeostecreme, som man tit oplever, der er på. Så jeg fandt på en gulerodskage med en smørcreme, der var smagt til med vanille og citron. Og resultatet blev så godt, at jeg vil dele opskriften med jer her:
Ingredienser til kagen
3 store gulerødder
50 g hasselnødder (andre nødder eller mandler kan bruges)
2 æg
250 g hvedemel
100 g brun farin eller muscovadosukker
100 g sukker
1 dl olie (smeltet smør kan også bruges)
2 tsk. kanel
Kornene fra en ½ stang vanille eller 1 tsk. vanillesukker (gerne hjemmelavet, se hvordan her )
2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet, og hak nødderne. Kom det op i en skål, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør det godt sammen. Kom dejen i en springform på va. 21 cm i diameter, med bagepapir i bunden (se hvordan her), og bag den i ovnen ved 180 grader i 45 min. Husk at tjekke om kagen er gennembagt inden med en strikkepind eller et grillspyd. Stik det ned i midten af kagen og træk det op. Hvis der er dej på, er kagen ikke færdig. Ovne kan være meget forskellige.
Ingredienser til smørcreme
125 g blødt smør (bare lad det stå på køkkenbordet i en times tid mens kagen køler af)
200 g flormelis
1 spsk citronsaft
2 tsk. vanillesukker eller kornene fra en stang vanille
Revet citronskal til at pynte med
Fremgangsmåde
Pisk smør, flormelis, citronsaft og vanille med en el-pisker eller i køkkenmaskinen, til det er helt hvidt og cremet.
Cremen smøres på kagen, når denne er helt kold. Ellers smelter smørcremen bare. Riv evt. lidt citronskal henover kagen, men sørg for, at det kun er den yderste gule skal, der kommer med.
