Vanillesukker

vanillesukker

Jeg synes, at hjemmelavet vanillesukker smager bedre, end det man køber, og så ved man også, at der er rigtig vanille i. Her kan man også tale om at minimere madspild, idet at man kan bruge sine tomme vanillestænger, som man har skrabet vaniliekornene ud af ved bagning af en kage fx. En simpel metode til dette er at komme den tomme vanillestang ned i et lukket glas med sukker. Her afgiver den masser af smag til sukkeret. Men jeg plejer at blende sukkeret og vanillestangen, for at få mere aroma ud af den. Man kan også blende en hel fyldt vanillestang med sukkeret, hvis man bare gerne vil lave sit eget vanillesukker.

Man kommer ca. 1 dl sukker og 1 vanillestang i en foodprocessor eller minihakker og blender det, til det er helt fint, som pulver næsten. Så sigter man det, så de største dele af vaniliestangen sigtes fra, og sukkeret opbevares i et lukket glas. Man kan også selv bestemme hvilken form for sukker man ønsker at bruge, selv bruger jeg økologisk rørsukker, da jeg synes det har en fin, lidt karamelagtig smag, der klæder vanillen så fint.

Husk, der sidder stadig masser af smag i den tomme vanillestang. Man kan også komme den tomme vaniliestang med ned i væsken, hvis man fx koger en vaniliecreme. Man skal bare huske at tage den op igen efter kogningen, hvorefter man kan kassere den, da man har udnyttet den ekstra smag, der sidder i den.

sukker og vanille vaniliesukker i blender2 vanillesukker 2

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

3 thoughts on “Vanillesukker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *