Om mig

Sofie Mulich Willadsen, født 1981, mor til to.Sofie v2

Jeg er husmor – både en moderne og en gammeldags én af slagsen. Jeg er praktisk og fornuftig, men samtidig nysgerrig og eksperimenterende, og jeg elsker at lege med materialer og ingredienser.

Siden jeg var 12 år gammel, har jeg samlet på opskrifter og selv lavet mad og bagt, men jeg har været i køkkenet sammen med mine forældre, siden jeg var lille. Det samme er jeg godt i gang med at give videre til mine egne børn. Min interesse har med tiden bredt sig til andre områder indenfor madlavning, jeg er bla. blevet meget optaget af at lave det meste mad fra bunden selv, jeg dyrker tilmed mine egne gulerødder, ærter mm., i det omfang der er plads til det. Jeg går op i økologi, naturlighed og oprindelighed samt madens historie. Interessen for at mindske madspild går helt tilbage til dengang, jeg flyttede hjemmefra og ikke havde ret mange penge. Derfor skulle alt udnyttes, intet måtte gå til spilde. Det er altså noget, der har fulgt mig siden, og nu er det noget, jeg bare gør. Min inspiration til opskrifterne kommer fra mange steder, men især fra min familie. Jeg har bla. min mormors opskrifter, og da min mands farmor døde, fandt jeg nogle sjove gamle husholdningsbøger blandt hendes ting. Jeg bliver også inspireret af magasiner, tv-programmer og rejser.

Det kreative er en anden del af mig, som altid har været der. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg ikke har tegnet, malet eller klistret ting sammen og set former og farver omkring mig, især i naturen. Jeg har derfor også en uddannelse som porcelænsmaler hos Royal Copenhagen og efterfølgende tre års studier på kunsthistorie på universitetet. I mine kreative udfoldelser bliver jeg inspireret af naturen, ting jeg har set i butikker eller andre steder, men også af materialer. Hvis jeg fx har en emballage fra et produkt, jeg har købt, der har et flot mønster på, så klipper jeg det ud og bruger det måske til et julekort.

Det her er et indblik i min verden af opskrifter, mad og kreativitet.