Hjemmebagt toastbrød

Dem der har fulgt mig på Instagram i lang tid, vil vide, at jeg længe har forsøgt mig med at bage toastbrød selv. Og nu har jeg endelig udviklet en opskrift, hvor jeg er tilfreds med konsistens og smag. Mine børn har også smagt, for det er nok dem, der spiser mest toastbrød her hjemme. De har ristet det, lavet forskellige toasts mm. Og de er også tilfredse. Min 10-årige datter udbrød: “Det smager virkelig meget af… brød!”. Og det er vel også meningen, tænker jeg. Her kommer i hvert fald opskriften.toastbrød3ristet brødtoast

Ingredienser

25 g gær (½ pakke)

3½ dl mælk, alle slags kan bruges (man kan også bruge vand, men mælk giver en fyldigere smag)

1 æg

1½ tsk salt

2 tsk sukker

550 g hvedemel (udskift gerne 150 g med en grovere meltype)

25 g smør eller 2 spsk olie

Fremgangsmåde

Opløs gæren i mælken, og tilsæt æg, salt, sukker og fedtstof. Kom melet i, og ælt dejen godt igennem, 5 min. i røremaskine med dejkrog eller 10 min. i hånden. Dejen er lidt klistret. Den skal hæve tildækket i ca. 1 time. Tag herefter dejen ud på et meldrysset bord, og form det til et brød, som lægges ned i en brødform på 2½ – 3 liter. Jeg bruger min rugbrødsform. Så skal det hæve tildækket igen, ca. 30-40 min., eller indtil dejen er 2-3 cm fra kanten på formen. Hvis man vil have en flad top på brødet, lægger man et stykke bagepapir over formen, og lægger en bageplade over (eller sætter en bradepande på), hvis man vil have et klassisk udseende med to buer, ridser man med en skarp kniv en flænge i brødet på langs. Herefter bages brødet i ovnen i 30-35 min. ved 200 grader. Vælt det ud af formen straks, og lad det køle helt af, gerne på en rist, så er det nemmere at skære det ud. Skorpen er hård når det er nybagt, den bliver blød, når man lægger det i en plasticpose i nogle timer.

bageplade på brød

Har man brødrester, der er blevet kedelige, er der inspiration til at bruge dem her.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *