Vel hjemme fra både sommerhus på Fanø og sejlskibsferie i Holland, må jeg hellere komme i gang med bloggen igen. Der vil blive en ændring på bloggen, og det er, at fremover bliver det hver onsdag, jeg lægger noget op. Og det første onsdags-indlæg bliver grydebrød. Det er altid dejligt med noget godt brød, uanset om det er til morgenmad, frokost eller aftensmad. Og når man bager brødet i en støbejernsgryde, bliver det saftigt indeni og sprødt på overfladen.
Ingredienser
1 portion af dejen til koldhævede boller, link her.
Lidt durummel til at drysse i gryden, det brænder ikke så let og gør, at brødet ikke sidder fast.
Lidt olie så dejen slipper skålen.
Fremgangsmåde
Efter koldhævningen om natten kommes dejen i en skål smurt med olie og hæver en time på køkkenbordet. Imens varmes ovnen, sammen med en støbejernsgryde med låg på, op til 250 grader. Vær opmærksom på, at gryden ikke må have en knop eller håndtag af plastic, de vil smelte. Jeg har allerede ødelagt låget på min mors LeCreuset gryde én gang på den måde. Tag gryden ud med grydelapper, når dejen er færdighævet, og tag låget af. Drys durummel i bunden af gryden, inden du hælder dejen forsigtigt op i den, sætter låget på, og kommer gryden tilbage i ovnen. Husk at bruge grydelapper, gryden er godt varm.
Det skal bage 30 min. med låg på, og derefter skal det have yderligere ca. 15 min. uden låg. Som altid skal man være opmærksom på, at ovne er forskellige, og man skal holde øje med brødet, når det bager uden låget. Men det skal være mørkere end man regner med, før det er færdigt. Når det er færdigt, tages det ud af ovnen og vendes ud af gryden på en rist til afkøling.
Tip til hvad man kan bruge rester af brød til her.

