Stegte hyldeblomster

Vi har så mange hyldeblomster, og vi synes det er synd, hvis vi ikke får brugt så mange som muligt af dem. Og da det er begrænset, hvor meget saftevand vi kan drikke, har vi gennem årene fundet på flere ting, vi kan bruge hylden til. En af favoritterne er stegte hyldeblomster.

Ingredienser

8 hyldeblomstskærme (ryst evt. smådyr af)

100 g hvedemel

1 lille drys salt

1 tsk. sukker

1½ dl danskvand (eller øl)

1 æg

Flormelis til servering

Fremgangsmåde

Kom mel, salt og sukker i en skål og slå ægget ud i det. Hæld danskvand i og pisk det forsigtigt i hånden, til det er en flydende dej uden klumper. Varm 1-1½ cm smagsneutral olie op i en pande. Pluk en enkelt lille blomst af en af skærmene og smid den i olien, når det bobler og syder omkring den, er olien klar. Dyp en hyldeblomstskærm i dejen, så det dækker blomsterne, ved at holde i stilken, og lad den dryppe lidt af. Stik den ned i olien, og pres let, så den breder sig ud i olien og alle blomsterne er nede i olien. Den er færdig, når den er sprød og lysebrun. Læg den på en tallerken med køkkenrulle på. Gentag processen med de øvrige 7 hyldeblomstskærme. Hvis olien bliver for varm, så skru lidt ned for varmen. Spises nystegte med flormelis til. Husk at det kun er blomsterne, man spiser, ikke de tykke grønne stilke.

De smager også godt med vanille is til.

hyldeblomster med flormelis

Andre ting man kan bruge hyldeblomster til

Prøv at blande friske hyldeblomster i ismassen til hjemmelavet is, sammen med vanille. Find opskriften her.

Lav hyldeblomst-te. Bland lidt friske eller tørrede hyldeblomster med teblade i et tefilter, inden du hælder vand på. Det virker både med grøn og sort te.

Det er nemt at tørre hyldeblomster, de tørrer lynhurtigt. Pluk dem af skærmene og bred dem ud på et fad. Lad dem ligge i stuetemperatur til de er tørre. Kan opbevares i en lukket plasticpose.

hyldeblomstte

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *