Biksemad

Når vi taler om restemad, kommer vi ikke uden om biksemad. Biksemad er godt, for man kan bruge alle slags kød, og man kan også få brugt sine kogte kartofler. Og hvis man ikke har nok kartofler, kan man bruge en hvilken som  helst rodfrugt. Kødet, som man har til overs fra en anden dag, kan fryses ned, hvis man vil vente med at lave biksemad til en anden dag, og man kan fryse flere rester af kød ned til en større portion, hvis der ikke er nok til at lave biksemad. Tilberedt kød kan holde sig i køleskabet ca. 4 dage, hvis det er pakket ordentlig i en plasticpose eller lukket beholder. Og så smager biksemad bare rigtig godt.

biksemad

Jeg har ikke rigtig mængde og vægt på ingredienserne, det kommer an på hvor meget kød, man har tilbage. Jeg synes der skal være lidt mere kartoffel/rodfrugt, end der er kød.

Ingredienser

Smør eller olie til stegning

1 løg, alle slags kan bruges

En rest tilberedt kød skåret i tern (fx steg af alle slags, bøffer, koteletter, kylling eller pølser i skiver)

Kartofler skåret i tern, kogte eller rå (andre rodfrugter kan også bruges, og man kan blande kartofler og rodfrugter)

Masser af salt og peber

Tilbehør

Spejlæg

Rugbrød eller grovbrød

Syltede rødbeder, asier eller agurker

Tomater

Ketchup og sennep

Evt. friske krydderurter som fx purløg, persille eller karse

Evt. ristede solsikkefrø, græskar- eller pinjekerner (dette er især godt hvis man bruger kylling og rodfrugter)

Fremgangsmåde

Hak løget og steg det i fedtstoffet på en pande med høje sider. Kom kødet og de kogte kartofler eller rodfrugter på og steg til det er godt brunet. Krydr med salt og peber. Hvis man bruger rå kartofler, kan man enten koge kartoffelternene i 5  min., inden de kommer på panden eller stege dem rå ved svag varme i længere tid under låg, inden man kommer kødet på panden. Server med tilbehøret. Biksemad kan sagtens fryses ned.

Spejlæg: Jeg har et godt trick til at lave spejlæg, uden at det bliver for brændt i bunden. Man kommer lidt fedtstof og en god sjat vand på en varm slip-let stegepande og slår ægget forsigtigt ud herpå. Så koger æggehviden i vandet, og når vandet er kogt væk, steger ægget videre i fedtstoffet, til det lige er gyldent i kanten.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *