Blomkålssuppe

Denne suppe var en, min far plejede at lave en gang imellem, da jeg var barn, og jeg elskede den. Det gør jeg stadig. Den er mild og sød i smagen, og derfor er den meget børnevenlig. Det er måske ikke en decideret resteret, men den er god at have i baghånden, hvis man har et halvt blomkålshoved og et par kedelige gulerødder liggende i køleskabsskuffen.

blomkålssuppe

Ingredienser

Et lille blomkålshoved eller et halvt stort

2 store gulerødder

1 løg, alle slags kan bruges

Lidt smagsneutral olie eller smør

1 liter vand

1 dl fløde af hvilken som helst slags

1 knivspids karry

Salt

Fremgangsmåde

Del blomkålshovedet i bittesmå buketter, men gem stokken. De små buketter koges i 3-4 minutter i en liter vand, dræn vandet fra og gem det. Buketterne stilles til side og gemmes til senere. Hak gulerødder, blomkålsstok og løg fint, evt. i en foodprocessor. Man kan også rive gulerødderne og blomkålsstokken. Steg grøntsagerne i fedtstoffet i en stor gryde til løgene er klare, hæld derefter blomkålsvandet på og bring det i kog. Kom fløde i og smag til med karry og salt. På dette stadie kan man blende suppen, hvis man vil, men jeg plejer nu ikke at gøre det. Kom blomkålsbuketterene i til sidst og varm dem op i suppen. Så er den klar til servering.

Man kan selvfølig smage suppen til med de krydderier eller urter, man har lyst til, men der er noget ved blomkål og karry, der bare passer godt sammen. Men jeg kan godt finde på at tilføje hvidløg til grøntsagsblandingen eller at drysse suppen med persille, hvis jeg har noget. Man skal bare smage den til, som man har lyst.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *