DIY julekort

Jeg er altså sådan én, der stadig sender julekort til tanter og onkler i december. Sådan et rigtigt fysisk ét. Men jeg og min datter laver dem selv. Hvis man ikke sender julekort, kan man på samme måde lave små til-og-frakort til julegaverne (så laver jeg dem ikke dobbelte, men bare små rektangulære stykker med et lille hul i hjørnet) eller fødselsdagskort, ja, kort til alle anledninger. Man laver naturligvis bare et motiv, der passer til anledningen.

Man kan købe blanke kort i alle farver i fx hobbyforretninger, boghandler og nogle gange i supermarkeder, men man kan også bare folde et stykke  A5 karton på midten. Til dekoration bruger jeg klistermærker, glimmerlim, palietter, perler, karton, glanspapir, silke-og andet bånd mm., men jeg bruger også karton fra fx teæsker og andet emballage, nodepapir, avispapir, stofrester og andre ting jeg har liggende eller klipper ud fra fx kort, invitationer og blade.

julekort-materialer

Der er ikke nogen opskrift, man bruger bare sin fantasi. Der er kun én regel, jeg bruger, og det er, at jeg lægger de ting, jeg vil have på kortet, op på kortet først, inden jeg limer det fast, så jeg kan se hvordan, det ser ud og kan rette på det. Det er ærgeligt at lime tingene på med det samme, bare for at opdage, at det ikke var så pænt alligevel. Jeg gør tit det, at jeg klipper et stykke flot karton, papir eller andet i en firkant og limer på. Så klipper jeg en figur og limer den på, eller sætter et klistermærke på, og pynter med palietter og/eller glimmer. En figur kan fx være et juletræ, der pyntes med palietter og en snor med perler som guirlande, der limes fast på bagsiden af træet. Det er også fint at flette et lille julehjerte og lime på kortet, evt. et halvt julehjerte.

Se eksempler på billederne nedenfor.

julekort-guldjulekort-lysjulekort-med-glimmerjulekort-med-lysjulekort-nodepapirjulekort-med-noderjuletrekantjuletraesklipjuletraeslim-bagsidejuletraeslimjuletraeskort

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *