Dressing til nye kartofler

Forleden dag grillede vi igen, det er nærmest uundgåeligt i det flotte vejr, vi har for tiden. Det er ikke svært at finde noget at smide på grillen, men tilbehøret kan være svært at variere. Så jeg tog min fars opskrift på dressing til nye kartofler op igen, den er god til både varme og kolde kartofler. Og hvis man laver en stor portion, kan den holde 3-4 dage i køleskabet, hvor resterne også kan bruges til at smøre i en sandwich, dip til grøntsagsstænger eller til at lave kartoffelsalat af med de kartofler, der også blev tilovers sammen med en masse purløg. Vi grillede også majskolber til, så tips til hvordan man gør dette, kommer også her.

grillede majs

Ingredienser

Lige dele crème fraiche og god salatmayonnaise

Dijonsennep

Karry

Salt

Fremgangsmåde

Rør crème fraiche og mayonnaise godt sammen og smag til med resten af ingredienserne. Så simpelt kan det gøres. Til den portion på ca. 2 dl dressing jeg har lavet på billedet, brugte jeg ca. en tsk. af hver af de tre ting. Og man kan sagtens digte videre: kom friske krydderurter i, skifte sennepen ud med hvidløg. skifte karryen ud med paprika osv. Men jeg synes nu den er god, som den er.

Grillede majskolber

Læg majskolberne (med bladene på ) i en plasticpose, fyld den med vand og luk posen med en knude eller en poselukker. Alternativt kan man lægge dem i et dybt fad og fylde det med vand. Her skal de ligge i 20-30 min. Læg dem på grillen, direkte over kullene, så ligger majsene og damper inde i de våde blade. Vend dem jævnligt. Majsene er færdige, når bladene er kulsorte og begynder at brænde væk. Derefter kan man fjerne resten af bladene, og de er klar til spisning. Men lad dem lige køle lidt af inden du håndterer dem, de er jo brændende varme, og det er ikke alle, der har asbesthænder lige som mig (siger min mand).

God grillning derude:-)

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One thought on “Dressing til nye kartofler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *