Elises grøntsagssuppe

Har du rodfrugter liggende i køleskabet, der er blevet slatne og rynkede? Eller smider du altid stokken fra broccoli eller blomkål ud? Lad være med det, det kan alt sammen bruges i denne suppe. Min datter, der ikke er så glad for kød, men til gengæld elsker grøntsager, fandt på denne suppe for et par år siden, og derfor hedder den Elises grøntsagssuppe.

grøntssagsuppe

Ingredienser

1,2 liter vand

1 terning/1 spsk bouillon/koncentreret fond

1 kg. blandede grøntsager (alle rodfrugter ,også kartofler og søde kartofler, broccoli, blomkål, græskar, ærter, grønne bønner, løg, hvidløg, porrer mm.)

Evt. friske krydderurter

Evt. 1 dl. fløde, crème fraiche eller kokosmælk

Salt, peber og evt. andre krydderier

Fremgangsmåde

Skræl eller rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca. 20 min. sammen med bouillon og evt. krydderurter hvis man har sådan nogle. Suppen blendes med stavblender eller hældes op i en almindelig blender og hældes tilbage i gryden. Hvis man ikke har en blender, kan man passere de kogte grøntsager gennem en sigte. Hvis man vil gøre suppen dejligt cremet, kan man røre fløde, crème fraiche eller kokosmælk i, men det er ikke absolut nødvendigt. Hvis der skal ærter i, kan man komme dem i på dette tidspunkt, så man har små grønne kugler svømmende rundt i suppen, det plejer vi at gøre. Så skal suppen bare smages til med salt og peber og evt. andre krydderier, hvis man har lyst til det.

Suppen kan serveres med forskellige toppings som fx sprødstegte bacontern, ristede græskarkerner, croutoner og frisk purløg eller basilikum.

God fornøjelse med en varm suppe i kulden.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *