Hjemmelavede chips i mikroovn

Min 13-årige søn opdagede en dag en video på nettet, hvor en mand laver sine egne chips i en mikroovn, så det måtte han jo straks prøve selv. Han måtte eksperimentere lidt med det, men han fik det rent faktisk til at fungere, så chipsene blev sprøde. Jeg har fået lov til at dele hans opskrift med jer, og han har oven i købet lavet en video, hvor han viser, hvordan han gør. Så hvis du har en rå kartoffel liggende, og en mikroovn til rådighed, kan du lave dine egne hjemmelavede chips på få minutter. Og så ved man også, hvad de er lavet af.

Video:

Chips video

Fremgangsmåde

image

Først smører han en tallerken med olivenolie (andre slags kan bruges), det er vigtigt, at den er helt dækket, ellers sidder kartoffelskiverne fast. Så skæres kartoflen i ultra-tynde skiver, gerne 1 mm. Her bruger han et mandolinjern, det er nemmest, men ellers kan man godt klare sig med en meget skarp kniv. Om man skrubber eller skræller kartoflen først er ligegyldigt, det virker både med og uden skræl, men jorden skal selvfølgelig skrubbes af. Kartoffelskiverne lægges ud i ét lag på tallerkenen, det er vigtigt at de ikke overlapper hinanden, for så sidder de sammen, og bliver ikke sprøde i overlappet. De drysses med salt. Så skal de bare i mikroovnen i 3-4 min. Start med 3 min., og tjek om de er gyldenbrunde og sprøde, hvis ikke, så giv dem lidt mere. I vores mikroovn passer 3½ min. Pas på, tallerkenen kan være meget varm. Lad chipsene køle lidt ned, inden de løsnes forsigtigt med en bordkniv.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *