Tomatmarmelade

Ligesom sidste år har jeg tomater i haven, og i år er høsten stor. Min mor har samtidig også rigtig mange tomater i drivhuset, så selvom jeg lavede et stort tomattema sidste år, kommer der her en tilføjelse. Tomatmarmelade. Det lyder underligt, men smager godt og holder længe i lukkede glas, helt op til et år, lige som almindelig marmelade. Det kan bruges på et stykke brød, men også som tilbehør til kød og sammenkogte retter, og til ost. Hvis man kommer chili i, er det også godt til nudel- og risretter, ligesom sød chilisovs. Og man kan bruge de tomater, der er blevet bløde, som ellers var blevet smidt ud, og forlænger dermed livet for tomaterne.

Ingredienser

500 g tomater

500 g sukker

Revet skal og saft af 1 citron eller 2 limefrugter

Evt. 1 spsk tørrede chiliflager eller 1 rød frisk chili I skiver (eller mere efter smag)

Fremgangsmåde

Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Kom dem, og resten af ingredienserne, i en gryde, og kog det op. Lad det koge for svag varme uden låg i en time. Hæld det direkte på rene, varmebestandige sylteglas, og luk låget med det samme. Konsistensen tykner lidt, når det køler ned, men det er ikke en meget tyk geleagtig konsistens, man får. Hvis man vil have dét, skal man bruge syltesukker eller tilsætte geleringsmiddel.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *