Endnu en vellykket mix’n’match-opskrift. En toscakage er jo en sandkage med en sprød karamel/mandeltopping, men det er mange år siden, jeg har bagt den. Så forleden dag, kom jeg i tanke om den, og tænkte videre, at den topping ville være lækker på en chokoladekage. Og det var den. Jeg lavede simpelthen min almindelige chokoladekage med toscatoppingen på. Se hvordan her:
Ingredienser
1 portion af min grundopskrift på kage, præcis som den står med kakao i.
TOPPING:
75 g sukker
75 g smør
75 g grofthakkede mandler (eller mandelflager eller -splitter)
1 spsk hvedemel
1 spsk fløde
Fremgangsmåde
Lav chokoladekagen som beskrevet, men den skal tages ud efter 20-25 min. Den skal være stivnet på toppen. Mens den bager, kommes alle ingredienserne til toppingen i en kasserolle og koges op. Fordel massen forsigtigt på den halvbagte kage i et jævnt lag med en dejskraber eller bagsiden af en ske. Kom kagen tilbage i ovnen i ca. 10-15 min,., til karamelmassen er gylden.
Den smager rigtig godt med vanilleis eller flødeskum til.
Tip: Smag toppingen til med fx revet appelsinskal, eller prøv den på andre kager.