Parmesanmarineret kylling/kalkun

Denne velsmagende ret er noget, jeg flere gange har fået hjemme hos min far. Det er en kombination, jeg aldrig selv var kommet på, det er derfor jeg elsker at få inspiration til nye madretter udefra. Min far laver det med et helt kalkunbryst, men man kan også bruge kyllingefileter, kalkunschnitzler eller sågar en hel lille kylling, det har jeg eksperimenteret mig frem til. Det betyder kun noget for tilberedningstiden. Og så er det fedt, at det passer sig selv i ovnen, mens man laver noget andet. Jeg ved ikke præcis hvor meget min far kommer i af hvilke ingredienser, men jeg har prøvet mig frem til følgende opskrift:

Ingredienser

700-1200 g kalkun- eller kyllingekød (det kan være en hel lille kylling, et helt kalkunbryst eller flere små fileter)

3 spsk citronsaft og en tsk revet skal af den

3 spsk olie, jeg bruger oliven

1 stort fed hvidløg (eller 2 små)

2 tsk oregano

50 g revet parmesanost

salt og peber

Til sovsen skal i øvrigt bruges et par dl fløde og lidt majsstivelse til jævning

Fremgangsmåde

Kom kødet i en stegeso. Hvis du ikke har sådan en, så kan man lave en pakke af sølvpapir, se billede nedenfor. Den skal lægges i en ildfast fad, hvis der skulle sive noget ud af pakken. Kom citron, olie, oregano og parmesan over og pres hvidløg ud over. Drys med salt og peber. Låget lægges på, eller pakken lukkes til, og stilles i en 200 grader varm ovn. Den kan også stilles i køleskabet et par timer først, hvis man gerne vil have marinaden til at trænge mere ind. Det skal stå i ovnen i ca. 45 minutter, hvis det er 700g fileter eller et lille kalkunbryst, men en hel kylling eller et meget stort kalkunbryst skal have 1 time og et kvarter til halvanden time. Man kan tage låget af og brune toppen i 5 min til sidst, gerne under ovnens grillfunktion. Marinaden fra pakken hældes derefter i en kasserolle sammen med et par dl fløde, koges op og jævnes med lidt majsstivelse. Husk at smage den til, med samme ingredienser som til marinaden. Serveres sammen med ris eller små nye kartofler. Broccoli og asparges passer også rigtig godt til.

D55EE1D8-35C8-48FA-B27F-BD4E58AC8642B9114FCD-EB5D-4C00-9672-C454CD6ADF9BF47E8036-7019-47C4-8876-07BE5C3A6763

Tip: Prøv at skifte oreganoen ud med 1 tsk timian, det smager også godt. Eller skift kødet ud med svinemørbrad, det fungerer også.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *