Grillede kartoffelpakker

Kender I det, at solen skinner, og man vil gerne grille, men man ved ikke hvilket tilbehør, man skal lave til det grillede kød? Hvis du har nogle kartofler og lidt forskellige rester af fx grøntsager, ost eller glas med syltede ting, så har jeg løsningen. Og det skal også på grillen, så du slipper for at tænde ovn eller komfur, og derved sparer strøm og evt. vand, når man allerede har gang i grillen. Og så får man også brugt nogle rester. Min mor lavede næsten altid disse kartoffelpakker når vi skulle grille, da jeg var yngre, og jeg ved ærlig talt ikke, hvor hun fik ideen fra. Men jeg bruger den stadig, og her kommer den også til jer:

Fremgangsmåde

Lav rektangulære stykker af sølvpapir, hvor mange afhænger selvfølgelig af, hvor mange personer der skal spise med. Læg nogle mindre stykker bagepapir på sølvpapirstykkerne.

sølvpapirrå kartoffelpakke

Her på lægges skiver af rå kartoffel, ca. 2-3 kartofler pr. pakke, alt efter størrelsen og hvor meget mere fyld man kommer i. Så kommer man det på, man lige har liggende i køleskabet, det kan fx være:

-hakket løg eller løg i ringe

-stykker af soltørret tomat

-halve cherrytomater

-oliven

-fetaost

-alle slags krydderurter

-hvidløgsfed

-jalapeños eller syltet peberfrugt

-blomkål/broccoli i bittesmå buketter

-gulerod i skiver

Find selv på mere. Man kan også lave dem kun med kartofler. Afslut med en sjat olie, gerne fra glasset med fx soltørrede tomater, og drys godt med salt og peber. Så folder man pakken sammen, først tager man de to lange sider ind mod hinanden og folder dem ned ad flere omgange, og bagefter folder man enderne ind, lidt ligesom hvis man pakker en gave ind. Se videoen.

Så skal de bare ca. en halv time på grillen.

kartoffelpakker på grill

Tip:  Hvis man har lavet forskellige pakker til hver person, kan man skrive personens initialer på pakken med en sprittus, ellers kan det være svært at kende forskel på dem, når de er grillede.

Godt grillvejr derude!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One thought on “Grillede kartoffelpakker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *