Jeg har mange ideér og opskrifter med overmodne bananer (se dem her), men nogle gange skal der nyt til. Jeg fik pludselig en idé om, at en mazarinkage med marcipan ville blive dejlig saftig, og så er jeg glad for at bruge brun farin for tiden. Det giver en dejlig karamelagtig smag, og det passer godt til bananer. Og så opstod nedenstående opskrift. Overdækket med plasticfilm holder den sig saftig i dagevis, og er lækker, som den er, eller med smeltet eller hakket mørk chokolade på.
Ingredienser
200 g smør, stil det frem inden det skal bruges, så det er blødt
200 g brun farin eller mørkt muscovadosukker
200 g marcipan, revet eller i små stykker
2 overmodne bananer, hvis de ikke er overmodne skal de moses først
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Pisk med håndmixer eller i en røremaskine med piskeris, smør, farin og marcipan, til det bliver en ensartet masse. Tilsæt æg og skrællede bananer, og pisk igen til en ensartet masse. Rør mel og bagepulver i, og hæld dejen i en springform ø20-22 cm, med bagepapir i bunden (se hvordan her). Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. Stik ned i midten af kagen med en kødnål eller et grillspyd, hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.





2 thoughts on “Banankage med marcipan”