Lynhurtige muffins

Nogle gange skal man prøve noget nyt, og denne gang blev det til nogle hurtige muffins, der hverken indeholder mel eller tilsat sukker, og de tager under ½ time fra start, til man tager dem ud af ovnen. Det bedste ved dem er, at man ikke kan smage, at der ikke er tilsat sukker, og mine børn opdagede heller ikke at de var baseret på peanutbutter, som de normalt ikke kan lide. Og så skal der overmodne bananer i, så man kan bruge de modne bananer, man har liggende, i stedet for at smide dem ud. Flere opskrifter med overmodne bananer her og her.

Ingredienser til ca. 10 stk. eller 24 mini

3 æg

2 store overmodne bananer

2 dl peanutbutter (eller nødde/mandelsmør, det gør ikke noget, at holdbarhedsdatoen er overskredet) ca. 300g

1-2 spsk kakao (kan udelades eller erstattes med 1 tsk kanel/kardemomme/ingefær)

½ tsk bagepulver

Korn fra en lille eller ½ stor vanillestang  (eller 1 tsk vanillesukker eller kanel/ingefær/kardemomme)

50-100 g grofthakket mørk chokolade (kan udelades eller erstattes med hakkede nødder)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader. Kom alle ingredienser, undtagen chokoladen, i en blender eller foodprocessor, og kør til en jævn masse. Man kan også bruge en skål og en stavblender. Rør chokoladen i, og fordel dejen i muffinsforme. Kom dem i ovnen, og bag dem i ca. 20 min. Hvis du laver minimuffins, skal de kun have 15 min. Når man tager dem ud, falder de en lille smule sammen.

Velbekomme!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

2 thoughts on “Lynhurtige muffins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *