Mine børn elsker pandekager til morgenmad, så for at det ikke bliver for usundt alt for tit, er jeg begyndt at lave bananpandekager til dem. De består næsten kun af banan og æg, og de smager rigtig godt og sødt, ungerne aner ikke, at der ikke er tilsat sukker. De mætter også rigtig godt, bla. pga. proteinerne fra æggene. Og så gør det jo ikke noget, at man kan bruge de bananer, der er blevet overmodne og brune, så de ikke bliver smidt ud.
Ingredienser til 5-6 stk.
1 banan
2 æg
½ tsk bagepulver
Kornene fra ½ stang vanille
Fremgangsmåde
Mos bananen grundigt med en gaffel i en skål, pisk æg, vanille og bagepulver i med en gaffel eller et piskeris. Steg dejen i smør (eller andet fedtstof) på en stegepande i små klatter af ca. 3 spsk dej. Dejen er meget flydende, og pandekagerne bliver lidt porøse, så pas på når du vender dem, det skal gøres forsigtigt, ellers går de i stykker. De skal vendes mens dejen stadig er flydende på oversiden, ellers får de for meget. Så som sagt, vend dem forsigtigt.
Tip til variationer
Skift vanillen ud med kardemomme, eller drop den helt.
Eller riv 1 lille gulerod eller 1/4 squash ned i dejen og kom kanel og ingefær i, så smager det lidt som krydderkage eller gulerodskage. Kom evt. 1/2 dl havregryn i til at suge væden fra grønsagerne og give en fastere konsistens. Kom lidt vanille i noget crème fraiche eller mascarpone, og spis det til.
Kom revet citronskal og birkes i dejen, det smager lidt som poppyseed-cake.
Prøv at komme kakao i, og/eller hakket mørk chokolade.
Kom kokosmel i dejen, og server dem med peanutbutter. Eller kom et par skefulde peanutbutter i dejen.
Kom 1/2 dl havregryn i dejen.
For flere opskrifter med brune overmodne bananer, se her, her og her.
I næste uge holder jeg sommerferie, så der kommer ikke det sædvanlige onsdagsindlæg.





One thought on “Bananpandekager”