Hvad der er tilbage på bunden af glasset

Tit er der kun en lille smule tilbage på bunden af et glas med fx pesto eller sennep, eller måske sidder der rigtig meget peanutbutter på siderne af glasset, som man ikke kan få ud. Hvad skal man stille op med det? Tit ryger det jo bare ud, fordi man tænker, det er lige meget, det er jo så lidt. Men mange bække små… Det kan altså godt bruges, man skal bare komme en form for væske eller olie i, sætte låget ordentligt på, og ryste det godt og grundigt. Hvis det er noget meget klistret, skal væsken være varm, for at det opløser sig. Husk her sætte glasset i køkkenvasken, inden du hælder varm væske i, og hold på glasset med grydelapper, når du ryster det. Væsken kan bruges som dressing, i sovs eller væske i kage. Hvilken væske skal der i? Man skal tænke på hvad man normalt ville bruge produktet til, og komme det i, man alligevel ville have blandet det op med. Her kommer nogle eksempler:

Nutella: Hæld varm mælk en tredjedel op i glasset, skru låget ordentligt på, og ryst til Nutellaen er kommet af siderne. Dette kan drikkes som en lækker varm drik, eller køles ned og bruges som væske i kagedej. Andre former for smørbar chokolade eller chokoladesovs kan også bruges til dette.

Peanutbutter: Fyld varm mælk halvt op i glasset sæt låget ordentligt på og ryst. Bruges som væske i kagedej, når det er kølet ned, andet nødde/mandelsmør kan også bruges. Eller kom varm bouillon i, og brug det som peanutdip til et kyllingespyd, eller dressing når det er kølet ned.

Sennep og honning: Kom en skefuld sennep i hvis det er et honningglas, eller skefuld honning i hvis det er et sennepsglas. Kom en skefuld vineddike i eller to, og top med ½-1 dl olivenolie, krydr med salt og peber. Skru låget ordentligt på og ryst, så er der honning/sennepsdressing.

Pesto: Hæld olie i glasset, skru låget på og ryst. Hæld det over kartofler der skal i ovnen, eller tilføj en smule vineddike, så har du dressing.

Mayonnaise: Hæld lidt tynd youghurt eller lignende i glasset, samt hakkede krydderurter, salt og peber, sæt låget på og ryst. Så er der dressing til salat eller kartofler. Hvis du kun har en tyk yoghurt/andet surmælksprodukt, så rør den op med lidt mælk.

Salsa: Kom bouillon, eller bare vand, i og ryst. Dette kan varmes op til en texmexsovs, der fx kan hældes over mexicanske fyldte pandekager, eller kommes i kødsovs eller chili con carne. Man kan også komme en lille smule vand i, for at få det ud af glasset, og så røre det op med crème fraiche til en dip.

Jeg bruger også dette i trick, når jeg bruger dåsetomater: Når jeg har tømt dåsen hælder jeg lidt vand i og hvirvler det rundt, og hælder det i gryden. Så får jeg det hele med. Hvis jeg bruger flere dåser, hælder jeg det fra den ene dåse til den anden, så det ikke bliver for fortyndet.

Husk at bruge olien fra marinerede hvidløg, soltørrde tomater og lignende, det kan bruges i fx dressing eller i mine grillede kartoffelpakker.

Tip: Hvis honningen er krystalliseret i bunden af tuben/glasset, skal du bare sætte det i varmt vand et stykke tid, så bliver det flydende igen.

Find selv på mere, kun fantasien sætter grænser!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One thought on “Hvad der er tilbage på bunden af glasset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *