Honningkager

B3225AA8-E019-4F7A-B1EC-656B772AD4F5

 Nu nærmer december sig, og det er tid til at gøre de første juleforberedelser. I hvert fald for mig, jeg elsker jul, den kan ikke starte for tidligt. Disse honninghjerter laver jeg hvert år i starten af december, men første del af dejen kan allerede forberedes nu, hvis man vil. Jeg pakker dem i plasticfilm, når glasuren er tør, og hænger dem op som pynt, med vores navne på . På den måde kan de godt holde en lille måneds tid, vi plejer at spise dem 1. juledag. Hvis man opbevarer dem i køleskabet, holder de endnu længere. Man kan selvfølgelig også udstikke dem i andre former end hjerter, og det er den samme dej, jeg bruger til honningkagehuse, som børnene får lov at pynte. Dem har jeg forme til, som kan købes i  specialforretninger.

15A34DEB-14A7-461A-9DDB-0FEB3064C466

Ingredienser

500 g honning

500 g hvedemel

3 æggeblommer

2½ tsk potaske

1½ tsk natron

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt nellike

1 tsk stødt ingefær

½ tsk stødt allehånde

(De ovenstående krydderier og natron kan erstattes af 6 tsk færdig honningkage-krydderi. Husk at tjekke om det indeholder natron, hvis ikke er det 5 tsk og husk selv at tilsætte natron)

Fremgangsmåde

Bland honning og hvedeme (hvis honningen er for fast, kan den varmes lidt op). Dette gøres nemmest i røremaskine eller el-mikser med dejkroge. Dejen virker lidt tør, men den skal bare samles med hænderne. Hertil kan laves nu, kom dejen i en frostpose og opbevar den i køleskabet i op til en måned.

Man kan også fortsætte med det samme. Rør potasken ud i æggeblommerne, hvis det bliver for tørt kan man tilsætte en lillebitte smule vand. Kom dette, og alle krydderierne, sammen med fordejen op i røremaskinen (eller skålen med el-mixeren) og rør det sammen, og saml dejen med hænderne til sidst. Hvis fordejen er for hård, så lad den ligge på køkkenbordet og få stuetemperatur.Denne dej kan hvile i køleskabet et par dage, ellers bare en times tid, og rulles derefter ud med en kagerrulle på et meldrysset bord, til en halv centimeters tykkelse. Stik figurerne ud, jeg bruger et hjerte på 12 cm. Hvis de skal op at hænge, så husk at udstikke et hul. Det skal være lidt stort, da dejen hæver meget op I ovnen. Af samme grund skal de placers med god afstand I mellem på den bagepapirbeklædte bageplade. Bages I ovnen ved 180 grader i ca. 10-12 min. Hvis man laver mindre eller større figurer, skal de have tilsvarende kortere eller længere tid ovnen. Når de er kolde, kan de pyntes med æggehvideglasur, opskriften ligger under kransekage, og evt. krymmel. Jeg pensler også gerne bagsiden med smeltet mørk chokolade.

E5E6EEFE-1BB6-4590-B704-92DCCD820376 6DA683A6-E212-4394-9124-A3A91857F6D9

0AFE463C-3A31-4BC7-9328-0EB729CDE35E B3225AA8-E019-4F7A-B1EC-656B772AD4F5

 

Glædelig for-jul!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *