Kylling og kartofler i ovn

Det er selvfølgelig en ret banal hverdagsret, men man kan igen bruge, hvad man har, og det passer sig selv i ovnen. Og den kan også bruges til gæster, for det smager altså rigtigt godt, sådan lidt efterårsagtigt. Personligt elsker jeg de bagte løg og hvidløg. Alle kyllingeudskæringer kan bruges, rodfrugter kan erstatte kartofler osv. Vi laver det således:

Ingredienser

Nok kyllingestykker til det antal personer man er

Kartofler (og/eller rodfrugter) til det antal personer man er

2-5 løg (alle slags kan bruges)

Et helt hvidløg (hvis man ikke har et helt, kan mindre også gøre det)

Olie, salt, peber, evt. krydderurter

Fremgangsmåde

BA99E21B-6678-4CC5-9A52-2DBE0AE4516A

Læg kyllingestykkerne i en stor bradepande/bageplade med bagepapir på. Hvis de er store, så skær dem evt. over. Hvis man bruger en hel kylling, så partér den i 8-10 stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i både, hvis du bruger rodfrugter, skæres de i mindre stykker. Løg skrælles og skæres i både, og hvidløg deles i fed, tag den papiragtige skræl af. Fordel det hele rundt om kylingestykkerne, dryp med olie, salt, peber og evt. krydderurter. Sæt bradepanden i en forvarmet ovn på 200 grader. Det skal have ca 45 min., men måske skal det have mere, hvis det er en rigtig stor portion. Tjek ved at stikke i kyllingen, kødsaften der løber ud, skal være klar. (Der kan sagtens være meget mere i bradepanden end på billedet, men vi er kun 4 hjemme hos os.)

Server evt. med en god grøn salat.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *