Kræmmerhuse

Det er december i overmorgen, så det er tid til at pynte op. Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at klippe-klistre og lave julepynten selv, og sidste år lagde jeg en video og skabeloner op til forskellige julehjerter klik her. I år er turen kommet til kræmmerhusene.

0B4AC904-08CF-482E-B138-CD28E43C2D1A

Da jeg ved, at det for nogen af jer, er vigtigt at det skal være nemt og hurtigt, har jeg lavet en video, hvor man kan se, hvordan man kan lave kræmmerhuse af geometriske former, så man ikke behøver andet, end et stykke kvadratisk papir og en limstift. Trekanten er lavet af et kvadrat der er klippet diagonalt over, og cirklen er tegnet efter en tallerken, der igen kan klippes over til en halvcirkel. Det er de fire former jeg viser. Man kan selvfølgelig også bruge en anden slags lim end limstift, eller sågar klipse dem sammen med en hæfteklamme. Som hanke kan man klippe strimler af papir, som man limer på, på indersiden af kræmmerhuset, eller man kan klipse gavebånd eller silkebånd på som hank.

Video: 3CC6FA60-E9E9-4BDA-9BB7-8165F7B71D45

Hvis det godt må tage længere tid, eller være mere avanceret, har jeg lavet to skabeloner, man kan printe ud. Det er et klassisk kræmmerhus, og et firkantet kræmmerhus.

Skabeloner: Kræmmerhus Skabelon v1

Kræmmerhusene bliver flotte, hvis man limer et blondebånd på indersiden af kanten, og lader blonden stikke op. Man kan også bruge kanten på en gammeldags kageserviet med blondekant. Man kan også lave et kræmmerhus ud af kageservietten, evt., med en cirkel af farvet papir limet på midten, evt. en udglattet muffinform. Her gælder som sædvanligt, at jeg synes, man skal bruge, hvad man har. Hvis man har noget flot kraftigt gavepapir liggende, kan man bruge det, men man kan selvfølgelig også købe noget glanspapir. Og har man bare helt alm. hvidt papir, kan det også bruges, og pyntes med glansbilleder, silkebånd, klistermærker, knapper, udklip fra servietter, eller hvad man ellers har liggende.

Kræmmerhusene med hank kan selvfølgelig hænges på juletræet og fyldes med godter, men det store kræmmerhus lavet af kvadratet, kan bruges uden hank og fyldes med godter, og foldes sammen, som et gammeldags købmandskræmmerhus. Det er i øvrigt også der, traditionen med kræmmerhuse kommer fra.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *