Jeg tror, at ris ála mande er min livret… Og min egen hjemmelavede er naturligvis den bedste 😉
Her får I i hvert fald opskriften, så kan I jo selv prøve.
Ingredienser til 4-6 personer
Kold risengrød, lavet af cirka ½ liter mælk (se min opskrift her) Det kan også være en rest fra dagen før.
50-75 g smuttede hakkede mandler
Kornene fra en alm. vanillestang
1-2 spsk sukker eller flormelis
3 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Bland risengrøden grundigt med sukker, mandler og vanillekorn. Pisk fløden til blødt skum, pas på ikke at overpiske den. Vend skummet forsigtigt i grøden. Opbevares på køl, den kan kun holde sig et par dage. Og husk at putte en hel mandel i. 🙂
I næste uge får I min opskrift på hjemmelavet kirsebærsovs. Den er SÅ meget bedre, end den man køber.
Tips:
Hvis du kun koger risengrøden for at lave det hele til ris ála mande, så kog vanillestangen med i grøden. Den skal være hel. Når grøden er kølet af, kan man skære hul i enden af den, og med lethed klemme vanillekornene ud, som var det en en tube. Og man får mere smag med. Det er et trick min storesøster har lært mig.
Min datter har fundet på at komme hakket mørk chokolade i ris ála mande. Det smager rigtig godt.
One thought on “Ris ála mande”