Lasagne

Nu har børnene sommerferie, og så kan det nogle gange være godt at aktivere dem lidt, alt efter alder. Vi kan godt lide at lave mad her hjemme, så jeg sætter gerne min søn i gang i køkkenet. Når han skal lave mad, er favoritten pizza, men den opskrift har jeg givet jer. Han er også glad for at lave boller i karry , og den opskrift ligger også her på siden. Så er der lasagne, som han også elsker både at spise og at lave, så den får I her. Og det er alligevel ikke vejr til at grille i disse dage, så man kan lige så godt lave noget andet, som fx lasagne.

Ingredienser

1 portion kødsovs af 500g oksekød. (Lav den I plejer, eller lav min alm. kødsovs eller en ægte bolognese, beskrivelse/opskrift på begge her.)

Lasagneplader

Revet ost

Bechamelssauce:

50 g smør

4½ spsk hvedemel

7½ dl mælk

1 tsk salt

lidt revet muskatnød

1½ dl revet ost

Fremgangsmåde

Lav kødsovsen og stil den til side, den skal være meget våd. Til bechamelsaucen smeltes smørret og melet røres i. Steg melet i et minut. Kom mælken i og rør godt, til saucen er tyk og uden klumper. Tilsæt salt, muskatnød og ost. Rør til osten er smeltet. Tag den af varmen. Læg en lille smule kødsovs i bunden af et ildfast fad og bred det lidt ud. Læg et lag lasagneplader ovenpå, og kom et lag kødsovs på dem. Hæld ca. 1/3 af bechamelsaucen på og læg et lag lasagneplader på igen, derefter resten af kødsovsen og halvdelen af det béchamel, der er tilbage. Så skal der lasagneplader på igen, og det sidste bechamel skal på og smøres ud, så det dækker pladerne. Så er vi endt med 3 lag i lasagnen, det passer til vores lasagnefad. Drys et godt lag ost på, og kom lasagne i ovnen ved 180 grader i ca. 40min. Lasagnen smager også godt næste dag, den kan holde ca. 4 dage i køleskabet, men er også god at fryse ned.

Min søn har lavet en lille video af lagene, sidst han lavede lasagne:

lasagnevideo

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *