Spaghetti med kødboller

De næste 3 uger holder jeg sommerferie, og derfor kan det godt være, at jeg ikke er så aktiv herinde. Hvis jeg finder på et eller andet, kan det dog godt være, at jeg skriver det, men det bliver ikke fast tirsdag og fredag som hidtil. Hvis man vil vide, hvornår der kommer noget herinde, kan man følge Sofies Verden på Facebook og/eller Instagram. Bare tryk på ikonerne under ordet “følg” længere nede på siden. Men I skal ikke snydes for en opskrift her på falderebet, og da det ikke er grillvejr for tiden, bliver det opskriften på mine kødboller til spaghetti og tomatsovs:

Ingredienser

1-2 stængler bladselleri

Olivenolie

500 g hakket kalv og flæsk eller oksekød

1 dl rasp

1 dl revet parmesan

½ løg (eller et helt hvis det er lille)

1 fed hvidløg, presset

1 æg

Oregano og/eller timian

Salt og peber

Fremgangsmåde

Sellerien hakkes og steges bløde i olivenolie. Løget rives på den fine side af rivejernet. Løg og selleri blandes godt med resten af ingredienserne, og farsen formes til små kugler. Disse kan så steges på stegepanden, koges i tomatsovsen eller kommes i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

Tip: Lav en stor portion og frys dem ned i mindre portioner, der passer med hvor mange I spiser til aftensmad. Så er der hurtig mad på hverdage uden spild. Ved store portioner er det nemmest at komme dem i ovnen.

Tomatsovs

Steg ½-1 hakket løg og et presset fed hvidløg i olivenolie, til det er blødt, og hæld 1 dåse hakkede tomater i. Lad det koge og krydr med salt peber og krydderurter efter eget valg. Jeg bruger gerne frisk basilikum og oregano. Kan blendes hvis børnene foretrækker det.

Server det hele med spaghetti.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

2 thoughts on “Spaghetti med kødboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *