En ret jeg tit laver i december, er stuvet grønkål. Det smager dejligt det til enten medisterpølse, koteletter eller hamburgerryg, og det er en af de grøntsager man kan få frisk om vinteren, da de sagtens kan tåle at stå ude i kulden.
Ingredienser
300-400 g frisk grønkål (man kan også bruge 200-300 frossen)
½ løg (kan udelades, men giver extra smag)
1-2 spsk smør
1-2 spsk mel
3 dl madfløde 4-18% eller halvt mælk/halvt piskefløde
salt, peber og muskatnød
Fremgangsmåde
Skyl grønkålen, og fjern den tykke stok i midten. Kog den i et par minutter, tag den op, og hak den fint. Hak løget fint og steg det klart i smørret. Drys melet over, og steg det med i et minut, inden fløden/mælken kommes i under omrøring. Kom den hakkede grønkål i, og kog det hele op i et par minutter. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Andre opskrifter med grønkål finds lige her:http://sofies-verden.dk/groenkaalschips-og-boennefritter
Og så må I alle sammen have en rigtig god jul!