Tacokrydderi

Prøv at lave dit eget tacokrydderi, i stedet for at købe de små poser med tacomix i supermarkedet, der er fyldt med ingredienser, der har numre, og som man ikke ved, hvad er. Desuden kan man bruge ting fra krydderihylden, som man alligevel har stående, og dermed får brugt.

Ingredienser

Olie

500 g valgfrit hakket kød eller kød i små tern/strimler

1 løg

1 fed hvidløg

2 tsk salt

2 tsk spidskommen

3 tsk paprika

½ tsk frisk eller tørret chili, eller chilipulver (eller mere hvis man vil have det meget stærkt)

1-2 tsk oregano eller timian

1-2 spsk honning eller sukker

Peber

1-2 spsk tomatpuré

Evt. ½ tsk gurkemeje

1/2-1 spsk mel

1 dl vand

Fremgangsmåde

Hak løget og steg det sammen med kødet i olie. Tilsæt presset eller hakket hvidløg, tomatpuréen og alle krydderierne. Rør det godt sammen. Drys melet over kødet, rør rundt og hæld vandet på. Lad vandet koge ind. Server kødet i tacoskaller eller tortilla wraps sammen med fx salat, majs, tomater, peberfrugt, revet ost, guacamole, jalapeños, samt en salsa. Salsa kan nemt laves ved at blende eller hakke tomater og løg og smage det til som man har lyst, med fx hvidløg, krydderurter, chili, sukker/honning, salt mm.

tacokød

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *